Besøk på Kjelsås skole

Kjelsås skole

 

Mer en tretti nysgjerrige ble hilst velkommen av skolens rektor Mette Rasmussen foran det eldste bygget og geleidet inn hovedinngangen og opp i lærerværelset.

Kjelsås skole rektor

Kjelsås fane 1917

Skolens to faner var hengt opp i forbindelse med besøket, Husflidslaget arbeider med å lage en oversikt over tekstiler ved alle bydelens skoler. Entusiastisk fortalte rektor om sine syv år på Kjelsås skole, hvorav to år ble tilbrakt i brakker på Engebråten mens skolen ble pusset opp. Eller kanskje mer korrekt: bygd helt om og påbygd. Tidligere elever

Jahr, eldste deltaker denne flotte vårkvelden, begynte i 1.klasse i 1935. Da var skolen bare 16 år gammel og samlet i ett bygg. Etter orientering og omvisning var han mer enn imponert over hvor kjempeflott det er blitt. Skolen fremstår i dag som et svært ‘undervisningslott’ med stor takhøyde og masse vinduer som gir et åpent og lyst interiør. Alle trives, ble det hevdet, og ingen ting vi så tyder på noe annet.  Men så har også skolens motto alltid vært «Så kjærlighet, høst glede». Kjelsås skole må fortsette med det! Tusen takk for oss!

Stein Øberg

Det er stengt for kommentarer.