Bli med Historielaget til Færøyene

torshavn-pa-faeroyeneVelkommen til storslåtte kultur- og naturopplevelser på Færøyene 7.–13. august 2017

 

Færøyene ble bebygd av norske vikinger allerede i Harald Håfagres tid, og de har satt sine spor, både i språket og i arkeologiske minnesmerker. Færøyene er grønne øyer med tusenvis av ville fugler og med en unik og storslått natur som vi skal oppleve, ikke minst på to båtturer til Mykines og ut fra Vestmanna. I fotsporet til kong Sverre skal vi besøke gamle, vel bevarte kirker og gårder og verdens minste og trolig underligste hovedstad, Tórshavn, med det gamle tingstedet ut mot havet. Vi skal reise med buss, men også gå korte eller lengre turer i terrenget, etter som hva den enkelte ønsker. Vi skal få innblikk i færøysk dans og annen kultur, og selvfølgelig skal vi smake færøy­ske retter av mange slag. Vi får med oss en færøysk guide hele tiden.

Vi skal bo i det vakre og behagelige hotellet Føroyar som ligger i skråningen ovenfor Tórshavn med utsikt over byen og havet utenfor. Reisen til og fra Færøyene går med fly via København. Prisen for turen fra og til Gardermoen er omtrent kr 17 000,– per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom er omtrent kr 2 300,–. Disse prisene dekker alle reiser, alle måltider, hotellopphold, flyreiser og guide på Færøyene, altså praktisk talt alt uten personlige utgifter og drikkevarer. Her må vi ta et forbehold om kronekursen for danske kroner og eventuelle påslag i prisen i 2017. Den som er interessert i et detaljert program, kan sende e-post til gudveig.henryette@gmail.com eller ringe 22 22 62 88, Gudveig Henryette Aaby.

Påmelding til Tove Marit Hasle i telefon 400 46 445 torsdag 15. desember fra klokken 12.00, eventuelt på e-post til tm.hasle@gmail.com fra fredag 16. desember. Det er plass til 30 deltakere, og her gjelder «først til mølla». Forhåndspåmelding mottas ikke.

Gudveig Henryette Aab

 

Det er stengt for kommentarer.