Allsang på Disen gård

Onsdag 14. september

Ca. 40 medlemmer av Historielaget hadde funnet veien til Disen gård denne regnfulle kvelden der Haakon Larsen nok en gang var høyt og lavt under et arrangement som vel nå må sies å ha funnet sin form og er blitt en tradisjon. Etter en stille minnestund over den tidligere lederen av Historielaget, Eivind Vatn, som dagen i forveien hadde gått bort, 94 år gammel, bar det løs.

DSC01573Først ved forfatteren av den kommende turguiden, Stein Erik Kirkebøen, som ga til beste en del av de mer eller mindre anekdotiske opplysningene vi kan vente å finne i guiden, fra grufulle mord på Disen, skattejakt etter restene av Ole Høilands fangst ved innbruddet Norges Bank, pultostproduksjon på Grefsenplatået, til nok et mord, denne gang på Kjelsåsmyra, under krigen. Det hele framført i den muntre tone som temaene krever. Guiden, som inneholder fem forslag til turer, ventes å foreligge i løpet av oktober.

DSC01566

Stein Erik Kirkebøen kåserer om Historielagets turguide.

Så var det pølser, kokt forbilledlig av Haakon og servert, like forbilledlig, av – Haakon. Etter å ha klaret strupen grep Haakon deretter gitaren. Han hadde også denne gang fått med seg sin gode venn Kjetil Hillestad på bass og pianist Marit Myhre, som meget myndig satte tonen. Derifra og ut kvelden var det sang og kauking, latter og halloi. Selv likte jeg aller best mellomstikkene til mannen på gitaren, og hørte du godt etter, fikk du med deg ikke så lite folkelig musikkhistorie fra en nær og noe fjernere fortid, i tillegg til all moroa. Det var Otto Nielsen, Finn Bø, Nora Brockstedt, Erik Bye og Vidar Sandbeck. Sannelig fikk vi også Se Norges blomstedal, som er skrevet av Per Aabels bestefar. Det hele ble avsluttet med We´ll meet again. Og det håper jeg da virkelig at vi gjør – til neste år.

FG
Foto: Tor Langset

Det er stengt for kommentarer.