Kommende arrangementer

Oppdatert liste over Historielagets møter og arrangementer våren 2019:

 

 

Dagstur til Kongsberg med Historielaget lørdag 25. mai

Lørdag 25. mai blir det dagstur med Historielaget til Kongsberg for å besøke gruvene, Kongsberg kirke og Bergverksmuseet. Landets største bergverkssamfunn ble grunnlagt der i 1624 av Christian IV. Det blir også tid til en tur inn i Kongsberg kirke.Kongsbergkirke

Vi starter med en tur inn i sølvgruva. Turen inn i gruva varer halvannen time og det er noe trappegåing. Husk varme klær, det er kaldt i gruva.

Deretter tar vi en god lunsj i Bergmannstua før vi kjører bort til Kongsberg kirke, Norges største og flotteste barokkirke.

Vi avslutter med et besøk på Norsk Bergverksmuseum.Bergverksmuseum

Fyldigere omtale i På Jakt og Vakt 1/19, pris ca 700,-,

Påmelding til Nina Omland på e-post: nina-oml@online.no eller tlf: 416 52 425 fra torsdag 21. februar. Dette er en medlemstur (bli medlem: e-post til beritnybo@gmail.com) og «førstemann til mølla» prinsippet gjelder. Det gis pensjonistrabatt i gruva, så oppgi ved påmelding om du er pensjonist. Betaling til konto 1609 08 51962 først når du har fått bekreftet påmelding og merk med ditt navn og «tur 25. mai»Møt opp ved Trikkestallen på Kjelsås eller på en av holdeplassene ned til Disen kl 08.00. Vi er beregnet å være hjemme igjen ca kl 17.00.

 

 

Historielaget arrangerer tur til Sachsen og Harz, 30.07-05.08.

Få områder i Europa har øvet større påvirkning på norsk historie de siste fem hundre årene enn Sachsen i Tyskland. Sammen med Sachsen har også regionen Harz påvirket Norge, først og fremst gjennom bergmennene herfra og ekspertisen de brakte med seg til Kongsberg, Røros og andre steder. På denne turen besøker vi Wittenberg, Lutherstatuenluther

Halle, Freiberg og Dresden, og også noen mindre kjente steder som har vært historisk viktige, slik som bispesete Naumburg og residensbyen Torgau. Reiseleder på turen er journalist Yngve Leonardsen, som bor i Dredsen.

 

 

Dredsen

Turen er beskrevet i På Jakt og Vakt, 4/18 og enda fyldigere beskrevet i På Jakt og Vakt, 1/19.

Dredsen

Pris 12.500,-/per person i dobbeltrom, enkeltromstillegg kr 1250,-                            Inkludert: all transport, 3-stjernes hotell, alle inngangsbilletter, 7 lunsjer (med drikke) og 5 middager + brosjyre med tidslinje og kart over området. Maks antall deltakere: 35. Påmelding fra mandag 25. februar kl 12.00 på e post til Astrid Voksø: avokso@hotmail.no, eventuelt tlf: 924 48 144. Dette er en medlemstur med totalt plass til  35 (bli medlem: e-post til beritnybo@gmail.com) og «førstemann til mølla» prinsippet gjelder. Depositum  på kr 2000,- betales ved bekreftetpåmelding til oppgitt konto, restbeløpet betales i juni.

 

Vandring i Nydalen onsdag 28. august kl 18.00

Steinar Ågren Helgesen vil lede en vandring gjennom Nydalen og vise stedene som er avbildet i  årets kalender. Oppmøtested ved Nydalsdammen.

Ingen påmelding, alle er velkomne.

 

Sangkveld på Disen gård onsdag 11. september kl 19.00

Haakon Larsen med venner leder som vanlig lystig sang med tonefølge. Det blir et innlegg om kvinnene fra Disen-området.

Som vanlig serveres det pølser, ingen påmelding og kr 100,- betales ved inngangen.        Alle er velkomne.

 

Oktober: Markering av Historielagets 40 års jubileum lørdag 26. oktober på Svettern.

Stiftelsesmøtet var på Svetter’n i 1979 og 40 års markeringen blir også der,

Det blir et arrangement mellom kl 11.00-14.00.

Her blir det mimring, historiefortelling, gamle bilde, bevertning, medlemsverving – ta med naboen!, og sosialt samvær.
Åpent for alle!

November: Fullmånemøte på Trollvann torsdag 14. november kl 19.00

Even Saugstad kommer og forteller om ‘Byorginaler’.

Påmelding kommer.

 

 

 

Siden vil bli oppdatert

 

 

Det er stengt for kommentarer.