Kjelsås gamle skole

Hei, mitt navn er Ninni Rønning og jeg bor rett ved siden av gamle Kjelsås skole, som ligger i Kjelsåsveien 111B. Jeg lurer på litt forskjellige ting om dette bygget, og håper dere kan hjelpe meg.

Ble huset reist for at det skulle være en skole? Når ble det bygget? Når ble det skole der og når sluttet det å være skolebygg? Hva skjedde med bygget etter det var skole der? Når ble det boliger? Var det boliger der under krigen, eller var det noe annet?

Jeg lurer altså på litt historie generelt rundt det huset, og prøver å summere det opp i disse spørsmålene, men kom gjerne med mer informasjon. Jeg håper dere har tid til å svare meg.

På forhånd takk.
Mvh
Ninni Rønning

Kjelsås gamle skole. Svar til Ninni Rønning

Kjelsås gamle skole ble bygget som tre-delt skole i 1881, til erstatning for en eldre skole på Storo (nedenfor broen). Bygningen var skole inntil Grefsen skole ble bygget i 1905. Da flyttet alle barna fra Kjelsås over til den nye skolen, forøvrig etter store protester. De flyttet tilbake til den nåværende, dengang nybygde Kjelsås skole i 1917.  Etter 1905 ble den gamle skolebygningen på Kjelsås overlærerbolig, og senere lærebolig inntil den ble solgt engang omkring år 2000. Nøyaktig årstall vet sikkert de som bor der nå.

13.7.12
Finn Geiran

Legg igjen en kommentar