En hyggelig hilsen fra vinneren av Kulturvernprisen 2018

1 – Kopi (2)

Til styret i Historielaget Grefsen Kjelsås Nydalen

Jeg er fortsatt litt overveldet over at jeg ble tildelt Kulturvernprisen 2018,
og jeg vil rette en hjertelig takk til dere i styret som hadde funnet at jeg var en verdig mottaker. (red.merk. Det er for øvrig ikke styret som har valgt deg, men kulturvernpriskomiteen.
Men de har vært i dialog med styret, som er vel fornøyd med valget.)

Redaksjonsarbeidet har vært veldig givende og spennende, i samarbeid med så mange flotte, kunnskapsrike mennesker i historielagets område.
For meg er det gledelig at det også ble fokus på det frivillige arbeid som nedlegges i bydelens musikkliv. Gjennom mitt verv i Nordre Aker musikk- og kulturutvalg ser jeg
hvor heldig vi er som har en bydel med stor bredde og et rikt mangfold. Dette har jo vi i Garderobefosilene Grefsen Kjelsås laget vår miniversjon av i vår årlige Krafttak mot kreft-konsert, der vi samler en bukett at bydelens amatører innen sang, musikk og dans og teater, i år utvidet med nykommer Rappere fra Trikkehallen, så morsomt! Samtidig ser jeg gjennom samarbeidet med Oslo musikkråd og Oslo kommune sentralt de mange utfordringer med frivillig arbeid i den nye, moderne tid. I flere områder av byen er mange tradisjonsrike kulturaktiviteter nedlagt i de senere år, de dør ut av mangel på rekruttering. Derfor er jeg så glad for at vårt historielag alltid lever opp til sitt flotte motto: På jakt etter røtter i lokalhistorien og vakt om kulturverdier av alle slag.

Asbjørg Birgitte Hammer