Historielaget arrangerer tur til Sachsen og Harz, 30.07-05.08.2019

Få områder i Europa har øvet større påvirkning på norsk historie de siste fem hundre årene enn Sachsen i Tyskland. Sammen med Sachsen har også regionen Harz påvirket Norge, først og fremst gjennom bergmennene herfra og ekspertisen de brakte med seg til Kongsberg, Røros og andre steder. På denne turen besøker vi Wittenberg,

luther

Halle, Freiberg og Dresden, og også noen mindre kjente steder som har vært historisk viktige, slik som bispesete Naumburg og residensbyen Torgau. Reiseleder på turen er journalist Yngve Leonardsen, som bor i Dredsen.

Lutherstatuen i Wittenberg

Dredsen

Turen er beskrevet i På Jakt og Vakt, 4/18 og enda fyldigere beskrevet i På Jakt og Vakt, 1/19

Dredsen

Pris 12.500,-/per person i dobbeltrom, enkeltromstillegg kr 1250,-  Inkludert: all transport, 3-stjernes hotell, alle inngangsbilletter, 7 lunsjer (med drikke) og 5 middager + brosjyre med tidslinje og kart over området. Maks antall deltakere: 35. Påmelding fra mandag 25. februar kl 12.00 på e-post til Astrid Voksø: avokso@hotmail.no, eventuelt tlf: 924 48 144. Dette er en medlemstur med totalt plass til  35 (bli medlem: e-post til beritnybo@gmail.com) og «førstemann til mølla» prinsippet gjelder. Depositum  på kr 2000,- betales ved bekreftet påmelding til oppgitt konto, restbeløpet betales i juni.