Hvem fortjener Kulturvernprisen for 2017?

Historielaget opprettet i 1995 lagets kulturvernpris for å oppmuntre beboere i området vårt til å ta vare på bygningsarven. Denne angår først og fremst eierne, men også alle oss andre som bor i området og som enten gleder seg over en vakker bygning som bevares eller ergrer seg over en verdifull bygning som går tapt. De første prisene er da også knyttet til bygningsvern. Senere er formålet utvidet ved at prisen er tildelt kulturvern i videre forstand. Dette er i tråd med lagets vedtekter, jfr. paragraf 1. Etter at laget har høstet erfaringer gjennom utdelinger av prisen gjennom mer enn 10 år, har styret funnet det hensiktsmessig å nedfelle noen enkle retningslinjer for videre utdelinger. Se retningslinjer under Om Historielaget/Kulturvernprisen.

Send forslag på kandidater til leder i kulturvernkomiteen, Nina Omland: nina-oml@online.no innen 15. januar 2018. Prisen vil bli delt ut på årsmøtet 15. mars 2018.