Fullmånemøte i åsen 10. november 2011

Fullmånemøte om språket vårt – torsdag 10. november kl. 19.00

Kulturarv er ikke bare bygninger og gjenstander, men også alt det immaterielle, som blant annet talespråket. Vi som er født og oppvokst i bydelen, vet godt at det er flere språklige varianter her, og at det var (og kanskje også er) ganske stor forskjell på hvordan man snakket på Grefsen i forhold til åssen man snakka på Kjelsås, for ikke å snakke om i Nydar’n.

Torsdag 10. november blir det fullmånemøte på Trollvannsstua, der temaet nettopp er talemålet. Karine Stjernholm er doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo. Hun var en av dem som sto bak ”Oschlo-testen” i Aftenposten for en tid tilbake, og hun vil fortelle oss om språket har forandret seg i løpet av en generasjon, og om det er forskjeller mellom områder i bydelen.

Dette temaet var opprinnelig tenkt til fullmånemøtet i fjor høst, men måtte av forskjellige årsaker avlyses. Nå prøver vi igjen, og vi satser på at det også denne gang blir fullt hus uten avlysning.

Ingen påmelding. Inngangspenger kr. 90.-

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar