Lulla Skagen i Historielagets kalender

Som vedlegg til På Jakt og Vakt nr. 4 2012 følger Historielagets kalender for 2013. Bildene i kalenderen er denne gangen hentet fra bildesamlingen etter Lulla Skagen som på 1920-tallet og frem til 1970 bodde i Bueveien 2 på Disen.

Lulla Skagen var utdannet sangerinne, men måtte gi opp karrieren da hun giftet seg med den kjente Aftenposten-journalisten Axel Skagen, og etter hvert fikk barn. Hun slo seg isteden på fotografering, og etterlot seg en stor samling bilder fra grefsenområdet. Mange av bildene er tatt i umiddelbar nærhet av boligen i Bueveien, men mange er også fra vandringer i området og fra turer i Grefsenåsen. Et utvalg av disse bildene finnes nå i Historielagets bildebase.

Søk på «Lulla Skagen» i Historielagets bildebase.

Historielagets kalender koster kr 100,– og kan bestilles ved henvendelse på e-post: post@historielaget-gkn.no.