Minnemarkering for Feldmann-familien

Som tidligere annonsert på denne siden, skal Historielaget være medarrangør for en minnemarkering for familien Feldmann som bodde i Kapellveien 15 før krigen. Rakel og Jacob Feldmann ble drept under dramatiske omstendigheter under forsøket på å flykte til Sverige. Adoptivsønnen Herman ble arrestert under fluktforsøk, og ble senere drept i Auschwitz.

Minnemarkeringen finner sted  mandag 3. september kl. 13 utenfor Kapellveien 15. Kunstneren Gunter Demnig vil sette ned tre snublesteiner, og sangeren Harald Korn vil framføre en kaddish, en bønn for de døde.

Initiativtager og hovedarrangør er Jødisk museum.

I På Jakt og Vakt 2/2012 kan du lese en artikkel om familien Feldmann. Eller du kan lese den her.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.