Månedlig arkiv: mai 2014

Månedens bilde

Det er juni og snart Sankthans. Månedens bilde er fra en sankthansfeiring i 1896 på det som den gang var Grefsen Vandcuranstalt, og som vi i dag kjenner som Sanatoriet. Se månedens bilde her.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Månedens bilde

Tilbake til 1814

Les referatet fra Historielagets tur til Eidsvollsbygningen, kirkeruinen på Nes og til Gamle Hvam. Du finner det her.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Tilbake til 1814

«Nydar’n og vårs»

I juni blir det liv langs ælva. Akerselva kultur- og teaterlag inviterer Historielagets medlemmer til å bli med på en vandreforestilling i Nydalen. Det skal handle om arbeidsfolk og industribyggere på 1800-tallet. I en serie tablåer langs elva vil skuespillerne … Les videre

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for «Nydar’n og vårs»

Månedens bilde

Månedens bilde er av tre svenske arbeidsinnvandrere for nesten hundre år siden. Mannen bak er Reinhold Johansson fra Blekinge som fikk seg jobb på Spigerverket og slo seg ned på Kjelsås. Se Månedens bilde.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Månedens bilde