Besøk på Maridalen bygdetun

Maridalen bygdetun

 

Onsdag 15. juni

 

Det dårlige været tidligere på dagen må ta skylden for at kun ti av Historielagets medlemmer hadde møtt opp til dette arrangementet. Til gjengjeld fikk vi en usedvanlig raus servering av vafler og skaukaffe. Maridalen bygdetun er en stiftelse som holder til på Øvre Kirkeby gård der man har tatt i bruk deler av tidligere bruksbygninger til et lite, men innholdsrikt bygdemuseum. Stiftelsen er støttet av skoler i området, velforeninger, idrettslag og andre organisasjoner med tilknytning til Maridalen og Nordmarka. Vi ble ønsket velkommen og vist rundt av lederen Marianne Brenna Kleppe og ellers tatt godt hånd om av folk fra bygda.

I det tidligere fjøset er det avdelinger for jordbruk, skog- og sagbruksvirksomhet, nordmarksplassene, kirkeliv, menighetsliv, skolevirksomhet og idrett. Også den velkjente kirkeruinens historie blir godt belyst via videoklipp og modeller. I den tidligere møkkakjelleren finnes en liten vognutstilling som er under utvikling, og i drengestua vises det hvordan gårdsarbeidere levde for ikke så lang tid tilbake. Her er det også innredet en koselig stue der vaflene fikk bein å gå på. I det tidligere hønsehuset har Grefsen og Kjelsås husflidslag sitt eget lille krypinn med en imponerende samling av medlemmenes håndverksprodukter.

Bygdetunet er vel verdt et besøk, og kan spesielt anbefales for besteforeldre som kan fortelle barnebarn hvordan livet i deres barndom var for mange. Det holder åpent i forbindelse med de markedene som stiftelsen arrangerer vår og høst, og ellers kan grupper og foreninger avtale besøk i de innholdsrike lokalene. Vakrere omgivelser finnes ikke, selv en regntung vårkveld.                                                                                                                                              FG

 

 

Det er stengt for kommentarer.