Hvorfor heter det Kirketomta?

Fra Brynhild Kittilsviken har vi fått følgende spørsmål:

Noen som kan fortelle hvorfor ett av busstoppene på 56 bussen heter Kirketomta?

Fra Finn Geiran fikk vi denne forklaringen:

På den tomta sto det til for ca 20 år siden en kirke, som riktig nok ikke hadde vært i bruk på en stund. Den var eid av Tøyen småkirkemenighet, skal være vigslet som kapell og brukt om sommeren som gudshus og utfartsted for menigheten. Opprinnelig hadde bygningen vært brukt og bygget som kirke for jubileumsutstillingen på Frogner i 1914 og flyttet til Grefsenåsen etter at utstillingen var slutt. Jeg tror at kapellet ble innviet på nytt i 1916, og ble benyttet av mange også fra nærområdet.

Kirketomta

Dagens bebyggelse på Kirketomta

Min mormor tok ofte Solemskogbussen opp på søndag formiddag for å høre den berømte pastor Schreiner. Han bodde i Glads vei og ble kjørt til kirken i trille.

Det eksisterer forøvrig fortsatt en reminisens fra  jubileumsutstillingen. Den lange, røde bygningen som ligger langs Maridalsveien på venstre side når du har passert Skjerven gård på vei innover dalen (ca. en kilometer før Hammern), var den såkalte Sangerhallen. Nå er den lager for Bymiljøetaten og benyttes bl.a. som garasje for løypepreppmaskinene til kommunen.

Finn Geiran

Det er stengt for kommentarer.