Et augustkjøkken

Redaktøren prøver alltid å finne et Månedens bilde som stemmer med årstiden, og helst med måneden. Prosessen starter med et søk i bildebasen på månedens navn, f.eks. august.

Denne gangen valgte vi et gammelt kjøkkeninteriør fra Disen, antagelig fra før krigen. Hva bildet har med måneden august å gjøre? Mannen på bildet heter Karl August Danielsen, og bildet kom opp som et av søkeresultatene. Karl August bodde i Fagerliveien 15, og her er han på kjøkkenet sammen med kona Karoline.

Vi vet ikke sikkert når dette bildet er tatt, eller av hvem; heller ikke når Karoline og Karl August Danielsen bodde i Fagerliveien 15. Om noen skulle ha kjennskap til ekteparet og når de bodde i dette huset, ville vi sette pris på å få vite det.

Historielagets e-post: post@historielaget-gkn.no

Fra Finn Geiran har vi fått flere opplysninger om Karl August Danielsen:

Karl August Danielsen var byggmester og har bygget både sitt eget hus og mange andre av villaene i Disenområdet i tidsrommet rundt 1. verdenskrig. Antagelig er bildet fra denne tiden. Det var ofte Danielsens sønn som hadde tegnet husene, gjerne i klassisk stil. Karl August Danielsen var med i byggekommiteen for Grefsen og Disen Velhus, som sto ferdig i 1928. Et bilde i Nord I Aker av byggekomiteen viser en betydelig eldre Danielsen enn det som vises på bildet fra kjøkkenet. Han skal vissnok ha blitt skadet under byggingen av velhuset og måtte gi seg som byggmester etter dette.

Det er stengt for kommentarer.