Skihoppere fra Kjelsås idrettslag

16. mars er det 100 år siden Kjelsås idrettslag ble stiftet. Vi presenterer derfor et bilde fra arkivet av fire skihoppere fra hoppgruppa i Kjelsås.

Kjelsås idrettslag hadde en god hoppgruppe i årene etter krigen, faktisk bedre enn den langrennsgruppa som kom sterkt fra 1970-tallet og utover. De beste hpperne like etter krigen var Per Granli og Aksel Elvenes. Sistnevnte tok mer enn 15 damenes pokaler for beste hopper i kombiner klasse i store renn. Som for langrennsgruppa noen år senere, var det «Olsenklanen» som ledet an. Leif og Florin med far i spissen var drivende krefter. Den nærmeste treningsbakken var Småvannsbakken i skråningen opp mot veien til Solemskogen. I tillegg til de hopperne som her er er nevnt, og de som er avbildet, var det Per Stengelsrud som var den mest kjente skihopperen i Kjelsås idrettslag, men da må vi helt tilbake til begynnelsen av 1960-tallet.

Bildet er tatt omkring 1950, men vi vet ikke hvor bildet er tatt. Hopperne på bildet er, fra ventre: Florin Olsen, Harold Svendsen, Erik Gundersen, Sverre Tangberg. Gutta har strekkbukser og skikkelige «hopp-planker» med kandaharbindinger.

Legg igjen en kommentar