Offisiell åpning av uteliggerhytta til Harald Grande, fredag 10. mai kl 12.00-14.00

Det er ikke daglig at det restaureres kulturminner inne i marka, men sist høst ble altså uteliggerhytta i Grefsenåsen ferdig satt i stand!42915229_1697021193743432_885709646134771712_n

Fredag 10. mai kl 12.00-14.00 blir det offisiell åpning. Riksantikvar Hanna Geiran kommer, klima-og miljøminister Ola Elvestuen kommer, og kanskje flere……

Håvard Pedersen

Det var nødvendig med store ombygninger i gulvet og i en av veggene. Nye byggematerialier er blitt kamuflert med originale materialer innvendig, og utvendig er råtne bord blitt erstattet med planker i samme stil som Harald selv brukte da han bygde og senere vedlikeholdt hytta.
Både de originale sprossevinnduene og – døren var borte, men nå blitt erstattet med nytt så likt som mulig slik de var. Det store sidevinduet var i mange år erstattet med en plastplate, men vi fant den originale ramma med litt fargerester og restaurerte vinduet i samme stil og farge som det en gang var.
Gjenstandene i hytta stammer også fra Haralds Grandes botid der oppe.

Det er satt opp et info-plakat inne i hytta. Denne er utarbeidet av kunstner Helene Sommer som også sto bak dokumentarfilmen om Harald.

Initiativtaker for prosjektet er Historielaget Grefsen, Kjelsås og Nydalen som også har stått for søknader om midler.

Byggmester Yngve Sem sto for håndverket i samarbeid med en ivrig dugnadsgjeng på fire pensjonister.

Parker på nederste parkeringsplass ved Grefsenkollen;  Enkleste måten å finne hytta på er å gå inn til toppen av Grefsenkleiva. Langs hovedkleiva står det permanente høye rør for snøproduksjon. Tar du utgangspunkt i rør nr to sett fra toppen og på motsatt side av heisen, vil du se en liten sti som går innover skogen. Den deler seg snart, men IKKE ta den som går litt oppover mot venstre. De andre fører samme sted, nemlig til en spektakulær fjellformasjon som danner tak over stia! Her du på rett vei. og det bare følge denne stia et ørlite stykke (og nyte dette utrolige ville terrenget.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håvard Pedersen

Riksantikvar Hanna Geiran og klima-og miljøminister Ola Elvestuen vil være tilstede, og kanskje det kommer flere…..

 

uteliggerhytta

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.