Dagstur til Kongsberg med Historielaget lørdag 25. mai

DET HAR BLITT FEIL E-POST ADRESSE FOR PÅMELDING I MEDLEMSBLADET, RIKTIG E-POST ADRESSE ER: nina-oml@online.no

Lørdag 25. mai blir det dagstur med Historielaget til Kongsberg for å besøke gruvene, Kongsberg kirke og Bergverksmuseet. Landets største bergverkssamfunn ble grunnlagt der i 1624 av Christian IV. Det blir også tid til en tur inn i Kongsberg kirke.Kongsbergkirke

Vi starter med en tur inn i sølvgruva. Turen inn i gruva varer halvannen time og det er noe trappegåing. Husk varme klær, det er kaldt i gruva.

Deretter tar vi en god lunsj i Bergmannstua før vi kjører bort til Kongsberg kirke, Norges største og flotteste barokkirke.

Vi avslutter med et besøk på Norsk Bergverksmuseum.Bergverksmuseum

Fyldigere omtale i På Jakt og Vakt 1/19, pris ca 700,-,

Påmelding til Nina Omland på e-post: nina-oml@online.no eller tlf: 416 52 425 fra torsdag 21. februar. Dette er en medlemstur (bli medlem: e-post til beritnybo@gmail.com) og «førstemann til mølla» prinsippet gjelder. Det gis pensjonistrabatt i gruva, så oppgi ved påmelding om du er pensjonist. Betaling til konto 1609 08 51962 først når du har fått bekreftet påmelding og merk med ditt navn og «tur 25. mai»Møt opp ved Trikkestallen på Kjelsås eller på en av holdeplassene ned til Disen kl 08.00. Vi er beregnet å være hjemme igjen ca kl 17.00.