Mer informasjon om polititroppene

I kjølvannet av innlegget om polititroppene i Sverige under krigen (se nedenfor), er det kommet flere opplysninger:

Svein Grimsvang skriver på Facebook: Min onkel, Thor Grimsvang, oppvokst i Storoveien 43, var også en del av denne enheten. Han døde i des. 2013. Dengang het han Grimsgaard Christensen til etternavn.

Ivar Aures nevø, Erik Braaten, bekrefter i en e-post at Ivar var i politistyrkene i Sverige. Han deltok i opptreningen ved Kjesæter leir i en lengre periode før han ble sendt til Norge og Akershus festning for å være med på overtakelsen i mai 1945. Erik mener han hadde fenriks grad og at han «var oppsatt med både bil, motorsykkel og en stor sjæferhund». Ivar Aure var i perioder  under krigen kurér  i Kongsvinger-området og Svinesund/Svalerødkilen-området.

Historielagets leder, Tore Faller skriver i en e-post at hans far, Hans Petter Faller, flyktet til Sverige etter arrestasjonen av studentene. Der studerte han videre i Uppsala og Stockholm før han sluttet seg til polititroppene på Gottrøra, 1. politikompani. De ble sendt til Finnmark vinteren 1944–45.

Mye tyder altså på at dette bare er toppen av et isfjell, og at det var ganske mange fra vårt område som havnet i polititroppene under krigen, og bidro ved overgangen fra krig til fred i 1945. Vi tar gjerne imot flere innspill.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.